Menjadikan Jurong indah, komuniti hijau teladan

  • Jurong Lake Gardens, taman nasional ketiga kita, akan memberikan pengalaman unik kepada semua orang dengan alam semulajadi melebihi 90 hektar. Fasa pertama, Lakeside Gardens di pantai barat, telah dibuka setahun yang lalu. Lakeside Gardens Northshore akan siap pada akhir tahun ini, dan merangkumi taman papan selaju terbesar di Singapura. Chinese Gardens dan Japanese Gardens yang akan siap pada akhir 2022, akan memiliki koleksi teratai dan taman bunga yang kaya, yang terletak di tengah-tengah badan air dan sungai.
  • Kami akan bekerjasama dengan penduduk untuk menjadikan Jurong sebagai komuniti hijau teladan. Ini akan merangkumi banyak ruang masyarakat di seluruh estet kita, dengan plot di mana keluarga dapat berkebun sendiri.
  • Panel solar akan dipasang di lebih banyak blok HDB untuk memberikan tenaga yang bersih dan berpatutan. Kami juga akan menggerakkan masyarakat dan sekolah kita untuk mendorong kitar semula dan pilihan lestari, untuk melindungi persekitaran kami.

APA YANG KITA LAKUKAN BERSAMA DI GRC JURONG

Kami tidak akan berhenti dalam usaha kami untuk menjadikan Singapura lebih baik, untuk setiap warganegara.

Kami percaya bahawa ini memerlukan dasar pemerintah yang baik yang dilengkapi dengan inisiatif masyarakat yang kuat.

Kami memperkukuhkan banyak skim-skim semasa COVID-19, dan akan meneruskan beberapa inisiatif ini di GRC Jurong walaupun selepas wabak tersebut.
Kami akan bekerjasama rapat dengan agensi pemerintah, badan sukarelawan, majikan, sukarelawan kami yang komited dan semua penduduk kami, untuk membina masyarakat yang kuat dan penyayang.

Menjaga warga emas kita dengan baik. Mereka membantu membina dan mengubah Singapura

Menyokong pekerja pertengahan
umur dan yang berumur kita

Menolong
kanak-kanak
dan belia

Menyokong mereka yang memerlukan
Meningkatkan rumah dan kawasan kejiranan kita
Menjadikan Jurong indah, komuniti hijau teladan
Peningkatan berterusan dalam pengangkutan
Mengatasi COVID-19 dan Memperkukuhkan Masyarakat kita